Afprøvning af opskrifter

Marts 2012. Genbrug ;-) En lækker dessert som består af overskud af skum fra Sydstatskagen, der er hældt i høje glas, toppet med hvid chokolade creme og drysset med høvlet mørk chokolade.

Lidt svært at se den hvide chokolade creme grundet genskin fra blitzen. Det er en opskrift jeg har gået og "fiflet" lidt med de sidste par dage og nu er jeg sikker på jeg endelig har fundet fremt til den hvide chokolade mousse/fromage/creme som jeg vil bruge fremover....Lige nu påtænker jeg at afprøve den med hvid Toblerone i steder for almindelig hvid chokolade

Februar 2012I stedet for flødeskum (som der står i opskriften) brugte jeg bare min egen hvid chokolade fromage men brugte den vaniliecreme der står i opskriften. Vaniliecremen kræver ihvertfald 1 - 2 timer i køleskabet for at stivne nok, så lav den i lidt god tid....det vil jeg ihvertfald gøre

Hjemmelavede fastelavns boller med marcipan og remonce....uha det er giver altså noget til boller der gør man næsten hører englene synge

Februar 2012 Hjemmelavet musli..tak til Camilla Sorgenfri for opskriften. Masser af smør, havergryn hakkede nødder og mandler..mit eget inspark til denne består i at jeg hakkede ca 100 gr Hvid chokolade med jordbærstykker samt ca 100 gr mørk chokolade og blandede i da det var kølet af....mums

Nytårsaften 2011/2012 kransekage toppe med træffelcreme og hvide chokoladestjerner

Nytårsaften 2011/2012 hele herligheden. kransekage toppe, flødeboller og kage

Julens udfoldelser. Amos de bedste jule småkager...Kokoskranse og Finskbrød...absolut ikke sidste gang de bliver lavet ;-) Det bedste øjeblik var da min farmor spntant udbrød "de her finskbrød smager NØJAGTIG som min mor lavede dem"....større kompliment fåes da ikke

Jule udfoldelser Her er der i de små metal forme choko/nougat cornflaskestoppe og resten er Marcipan og nougat konfekt stukket ud med diverse forme, dyppet i chokolade og pyntet efter fri fantasi

H er det forrest fyldte chokolader, i papirsformen er det hakket mandler blandt med mørk 70% chokolade og herefter pyntet med hhv kandiseret rosenblade, kandiseret violer og frysetørret jorbær. I mindten er det nøddenougt. Hele hasselnødder vendt i smeltet nougat, herefter sættes det i køleskabet for at hærde, inden servenringen skæres det ud i mindre stykker

Hele herligheden ;-)

Super lækre chokolade marengs. Meget sprøde udvendig og dejlig seje og meget chokolade agtige indvendig

Tøsemarengs lagt sammen med flødeskum pisket med sukker og vaniliesukker

Iflg opskriften skulle flødeskummen smages til med rosenvand, det lå jeg ikke inde med så jeg redigerede lidt i det (se under opskrifter) der skulle også pyntes med skiveskåret jordbær oven på flødeskummen samt pyntes med rosenblade, men heller ikke det var i gemmerne, så vi undlod begge dele og det fungere FINT uden

Chokolademarengs, Tøsemarengs samt rester af Hindbærsnitten jeg lavede igår

Klar til at blive bragt med i byen til dagens værtinde. Mozart kugler og Hasselnødde kransekage

Hasselnødde kransekager og mozart kugler. En værtinde gave ( isteder for en blomst) til en kær veninde

Hasselnødde kransekager og mozart kugler. En værtinde gave ( isteder for en blomst) til en kær veninde

Hasselnødde kransekage. Bunden der dyppet i flydende mørk chokolade og toppen er ligeledes også pyntet med mørk chokolade. Dem med blomsterne har en hasselnød på toppen, deraf blomsterne, de andre er uden nød på toppen. Kransekage massen er inden den bages rullet i finthakket hasselnødder

Tror vi alle har grinet af den obligatoriske citron halvmåne der købes rundt omkring på de danske tankstationer. Stor var min overraskelse da den dukker op i Blomsterbergs søde sager - Smørbagt citron måne - det måtte jeg bare afprøve. Her er den så i en lidt anderledes udgave end opskriften lød på. I stedet for hvid glasur drysset med hakkede pistacie kerne har jeg valgt at farve glasuren gul med pastafarve......jeg synes at en citron måne måtte have gul glasur ;-) Til slut drysset med revet citronskal

Mini doghnuts dyppet i hhv mørk og hvid chokoalade. Pyntet med sukker pynt

Studenterbrød...endnu en ting jeg måtte prøve. De blev pænt gode. Studenterbrød. Opskriften har jeg fundet på maduniverset.dk I opskriften står der at der skal kakao i glasuren men jeg puttede en smule lyserød pastafarve i istedet for

Søndags kage til kaffehygge hos gode venner

Troede lige jeg her tidligt søndag morgen skulle lave nogle flere komtessevafler, men der var ikke nok nødder. I stedet blev det så til Nøddenougat, for et eller andet skulle jeg altså lave. Opskriften er fra Mette Blomsterbergs bog "Blomsterbergs søde sager"

Romkugler (ikke havergrynskugler). Søndags beskæftigelse for mor og datter. Har lægen ledt efter en god opskrift på romkugler. Det skulle være en opskrift der ikke "bare" var havregrynskugler og endelig lykkedes det. De 8 forreste er romkugler rullet i hhv kokos og chokoladekrymmel. De 8 bagerste er først vend i smeltet chokolade og herefter rullet i flerfarvet krymmel.

Nu vi var igang måtte vi også afprøve en opskrift på træstammer som jeg samtidig var faldet over. De er lidt spøjse i formen og lettere trykket men ellers alt i alt synes jeg det gik ok for et første gangs forsøg.....og må jeg tilføje...de smager fantastisk

Så er der kage til kollegaerne. 2 stks meget usunde samt 1 sund kage

Mine aller første Cake-pops. Super sjovt at lave, og skal helt klart prøves noget mere. Har forsøgt med 3 forskellige former, hjerter, kugler og stjerner. Den ene halvdel er overtrukket med hvid chokolade og den anden halvdel med mørk chokolade

Fx. en buket til værtinden

Klar til at blive taget med i byen

Napoleons hatte. Det går lidt bedre med "klemmeteknikken" og smagen er stadig perfekt

Her vil der komme billeder af projekter/opskrifter jeg falder over og som jeg bare er nød til at afprøve.
Bliver resultatet godt og jeg arbejder videre med det, får det sin egen "pind
"

| Svar

Nyeste kommentarer

25.12 | 17:46

Hej Bente
Der er et link til opskriften længere nede i kommentarerne 😊

25.12 | 16:04

Hej
De ser lækre ud. Kan jeg få opskriften.

Kærlig hilsen
Bente

07.06 | 10:09

Jeps, jeg sender den til din mail, du skal bare være obs på at jeg bruger italiensk smørcreme til sat smeltet chokolade i stedet for almindelig choko smørcreme

07.06 | 08:17

Hej. Kunne jeg få dig til at sende mig opskriften på de lækre komtesse vafler?
Mvh Marianne